WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN IN ZOETERMEER?

Warmtepomptopper zorgt ervoor dat je het gehele jaar kan genieten van een goed verwarmd huis.

Warmtepomp laten installeren in Zoetermeer?

Een warmtepomp is een klimaatvriendelijke manier om energie op te wekken, waardoor meer en meer mensen de voorkeur geven aan de warmtepomp boven een cv-ketel. Echter, ook als jij je woning met een cv-ketel verwarmt, zijn er mogelijkheden om een warmtepomp te installeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat de voordelen en kosten van een warmtepomp zijn? Lees dan snel verder of neem vrijblijvend contact op met Warmtepomptopper voor inzicht in onze mogelijkheden.

Energiebesparing met een warmtepomp in huis

Energiebesparing is een belangrijk voordeel van een warmtepomp, maar hoe werkt een warmtepomp precies? Een warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht of bodem, waardoor er een natuurlijke energiebron gebruikt wordt om aan warmte te komen. Deze energie wordt vervolgens verwarmd naar de gewenste temperatuur in een buizensysteem, waarna het mogelijk is om de temperatuur in huis te reguleren met je smartphone of een thermostaat. Door de compressor van de warmtepomp is het mogelijk een hoog rendement te behalen. Daarbij komt dat een warmtepomp weinig energie nodig heeft om te functioneren, waardoor de warmtepomp ook in dat opzicht energiebesparend is ten opzichte van een cv-ketel.

Welke warmtepomp heb jij nodig?

Om te beginnen is het goed om te weten dat er verschillende soorten warmtepompen bestaan: lucht-water-, water-water- en ventilatielucht-waterwarmtepompen. De warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht, een bodembron of de ventilatielucht, waarna de energie in een buizensysteem verwarmd en vervoerd wordt naar de binnenunit. De binnenunit dient als manier om het centrale systeem te kunnen reguleren.

Vanwege de verschillende mogelijkheden om warmte onttrekken uit de buitenomgeving, moet je nagaan in hoeverre het mogelijk is om een buitenunit te plaatsen (lucht-waterwarmtepomp), te boren (water-waterwarmtepomp) en de warmtepomp aan het ventilatiesysteem aan te sluiten (ventilatielucht-waterwarmtepomp).
Afhankelijk van jouw woningtype en de beschikbare ruimte kun je je keuze laten vallen voor een bepaalde soort warmtepomp. Daarbij komt dat Warmtepomp warmtepompen van diverse merken aanbiedt, namelijk Remeha, Daikin en Hitachi.
Hulp nodig bij het kopen van een warmtepomp voor jouw woning in Zoetermeer? Wij adviseren je graag in de mogelijkheden.

Kosten voor de installatie in Zoetermeer

Om een warmtepomp in Zoetermeer te kunnen installeren, is het belangrijk voor onze monteurs om meer inzicht te krijgen in jouw woningtype en het bouwjaar van je woning. Daarbij komt dat informatie over de cv-ketel, het ventilatiesysteem en getroffen isolatiemaatregelen helpt om te bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw woning. Dit zijn dan ook zaken die wij uitvragen als je een offerte voor een warmtepomp aanvraagt, omdat het van invloed is op de kosten van een warmtepomp en dan met name op de installatie ervan. De ene woning is de andere niet, waardoor de installatie van een warmtepomp om maatwerk en expertise vraagt.
Voor meer inzicht in de kosten van de installatie van jouw warmtepomp, raden we je aan vrijblijvend een offerte aan te vragen!

Voordelen van onze warmtepompinstallatie

De voordelen van een warmtepomp zijn veelvoudig, met als meest bekende voordelen: energiebesparing, gasloos verwarmen en een waardestijging van jouw woning. Niet in elke woning is het echter mogelijk om gasloos te verwarmen, maar ook dat hoeft geen reden te zijn om geen warmtepomp te installeren. Met een hybride warmtepomp kan de cv-ketel namelijk gekoppeld worden aan de cv-ketel, waardoor de cv-ketel op koude dagen kan bijspringen om jouw woning op een constante temperatuur te verwarmen. Verwarmen is bovendien niet het enige wat een warmtepomp kan, ook fungeert het namelijk als airconditioning voor jouw woning in Zoetermeer. Een warmtepomp is daarmee een goed voorbeeld van klimaattechniek, omdat het het optimale apparaat is voor klimaatbeheersing.

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die in verbinding staat met de cv-ketel, waardoor de cv-ketel de warmtepomp kan ondersteunen op koude dagen. Een goedwerkende cv-ketel hoeft daardoor niet direct vervangen te worden en ook voor woningen waar de warmtepomp de cv-ketel niet geheel kan vervangen, is de hybride warmtepomp dé oplossing.
Om een warmtepomp in huis te kunnen installeren, moet jouw woning aan een aantal vereisten voldoen. Deze vereisten verschillen, zoals gezegd, per type warmtepomp. Voor een lucht-waterwarmtepomp is het bijvoorbeeld belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het plaatsen van een buitenunit, terwijl er geboord moet kunnen worden voor een water-waterwarmtepomp. Voor elk type warmtepomp geldt dat echter dat het apparaat groot is, waar genoeg ruimte voor moet zijn in huis.
De installatie van een warmtepomp duurt doorgaans één dag, maar voor complexe installaties kan de installatie langer duren. Voor meer inzicht in de duur van de installatie raden we je aan vrijblijvend contact met ons op te nemen.
Voor een warmtepomp in Zoetermeer is het mogelijk om aanspraak te maken op de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zowel particulieren als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor ISDE en op de website van de Rijksoverheid is meer te vinden over de geldende voorwaarden.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven