SOORTEN WARMTEPOMPEN

De manier waarop we onze woning verwarmen is aan het veranderen. Afhankelijk van de staat van de woning, mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur en budget, kun je kiezen uit diverse systemen en typen warmtepompen met diverse opties. Warmtepomptopper is leverancier van Remeha, Daikin en Hitachi.

Lucht | water warmtepomp

Met en lucht/water warmtepomp wordt er warmte onttrokken uit de buitenlucht en omgezet naar de gewenste temperatuur voor verwarming binnenshuis of voor het bereiden van warm tapwater. De basis van een lucht/water warmtepomp is een buitenunit  in splituitvoering of als monoblock. De buitenunit kan worden gecombineerd met een binnenunit met geïntegreerde boiler of een samengestelde binnenunit en separate boiler. Een lucht/water warmtepomp kan worden gecombineerd met vloerverwarming en radiatoren en kan dus ook bij bestaande bouw worden toegepast.

Water | water warmtepomp

Via een open of gesloten bron wordt er met een water/water warmtepomp warmte onttrokken uit de aardbodem waar de temperatuur 5ºC tot 10ºC is. Met behulp van z’n compressor is de warmtepomp in staat deze aardwarmte te verhogen naar bijvoorbeeld 35º ten behoeve van de verwarming of voor tapwater.
Een water/water warmtepomp heeft een geschikte bodembron nodig en het is bij bestaande bouw nog maar de vraag of er kan en mag worden geboord. Je hebt bijvoorbeeld een tuin nodig die toegankelijk is voor de machine die de boring verricht.
Vanwege de bouwkundige maatregelen die moeten worden getroffen zijn de initiële kosten van een water/water warmtepomp hoog.

Ventilatielucht | water warmtepomp

Een ventilatielucht/water warmtepomp maakt gebruik van de energie die je mechanische ventilatiesysteem je woning uit blaast. De warmte uit de ventilatielucht wordt heel efficient terug gewonnen en voorziet je woning, naast ventilatie, op een zeer duurzame manier van verwarming en warm tapwater. Het resultaat; een gezond en comfortabel binnenklimaat.
Ventilatielucht/water warmtepompen zijn met name geschikt voor gasloze woningen en appartementen, maar kunnen ook worden ingezet binnen een hybride installatie.

Hybride warmtepomp

Is jouw cv-ketel nog niet aan vervanging toe? Dan kun je toch al duurzamer gaan verwarmen door te kiezen voor een hybride oplossing. Het is namelijk mogelijk om een warmtepomp te combineren met je cv-ketel. Een lucht/water warmtepomp of een kleine ventilatielucht/water warmtepomp zorgt in deze combinatie op een duurzame manier voor verwarming. Een gekoppelde cv-ketel zorgt voor de bereiding van warm tapwater en indien nodig, voor aanvullende centrale verwarming.

Welke warmtepomp past bij mij?

De keuze voor een warmtepomp moet per woning worden bekeken. Wat de beste oplossing is voor jouw woning hangt af van bijvoorbeeld het bouwjaar van het pand, de mate van isolatie, de aanwezige hoofdverwarming, de beschikbare ruimte, persoonlijke voorkeur, aanvullende wensen (bijvoorbeeld een koelfunctie) en budget. Ook het antwoord op de vraag over het te behalen rendement luidt voor iedere woning anders. Daarbij speelt het isolatieniveau van de woning een grote rol. Bij warmtepomptopper adviseren we je graag bij het maken van de beste keuze voor de warmtepomp voor jouw woning.

Winkelwagen
Scroll naar boven