OFFERTE AANVRAGEN

De manier waarop we onze woning verwarmen is aan het veranderen. Afhankelijk van de ruimte, mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur kun je kiezen uit diverse systemen en typen warmtepompen met diverse opties. Warmtepomptopper is leverancier van Remeha, Daikin en Hitachi.

Wat is je huidige woonsituatie?

Om je een passend voorstel te kunnen doen hebben we wat informatie nodig over jouw woonsituatie. Tevens kun je aangeven of je interesse hebt in meerdere duurzame oplossingen voor jouw woning. Na het invullen van je gegevens ontvang je zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte.

Warmtepomp & zonnepanelen

De combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen is ideaal voor energiezuinige woningen. Met zonnepanelen kun je de elektriciteit die nodig is om je warmtepomp te voeden zelf opwekken. Zonnepanelen leveren niet alleen in de zomermaanden elektriciteit. Daglicht is al voldoende om elektriciteit te leveren. Omdat er in Nederland gebruik kan worden gemaakt van de zogenaamde salderingsregeling, kan in de zomer pv-stroom van zonnepanelen aan het net worden geleverd. In de winter, wanneer de warmtepomp warmte moet leveren, kan voor hetzelfde geld weer stroom worden gebruikt. Dit kan tot een maximum van 5000 kWh.

VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMP

Een warmtepomp extraheert energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem vanuit grondwater of aardwarmte. Deze onttrokken energie wordt met een hoog rendement omgezet in bruikbare warmte voor het verwarmen van je woning of tapwater. Warmtepompen werken volgens dezelfde principes als een koelkast of airconditioning. Alleen bij een warmtepomp is dit proces omgekeerd tenzij de warmtepomp wordt ingezet voor het koelen van de woning.

Onze omgeving zit boordevol met energie die door een warmtepomp kan worden onttrokken aan buitenlucht, bodem of ventilatielucht. Met behulp van z’n compressor is de warmtepomp in staat een zeer hoog rendement te behalen, omdat een warmtepomp zelf zeer weinig stroom verbruikt.

Er is niet veel elektriciteit nodig voor de werking van een warmtepomp. Dat betekent minder CO2 uitstoot, dus een warmtepomp is een klimaatvriendelijke oplossing.

Een warmtepomp in combinatie met een laagtemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming, zorgt voor een constante temperatuur in huis.

Het proces van een warmtepomp kan bij veel soorten warmtepompen worden omgekeerd en zijn instaat je huis te koelen in de zomer en te verwarmen in de winter.

Gas wordt steeds duurder en er wordt steeds minder gas gewonnen in ons eigen land. Een warmtepomp werkt volledig elektrisch. Je hebt dus geen gas nodig wanneer je kiest voor deze manier van je huis verwarmen.

Het gebruik van een gasgestookte cv-ketel is niet zonder risico. Een all-electric warmtepomp is een veilige manier van verwarmen.

Duurzamer verwarmen zorgt ook voor een verbetering van je energielabel en dus ook voor de waardevermeerdering van je woning.
Op dit moment kun je nog in aanmerking komen voor een ISDE-subsidie waardoor de investering in een warmtepomp lager uitpakt. Subsidie aanvragen kan via RVO.nl

Ook wanneer je cv-ketel nog niet aan vervanging toe is kun je toch beginnen met duurzaam verwarmen van je woning en tegelijkertijd gaan besparen op je energiekosten. Het is namelijk mogelijk om een warmtepomp te combineren met je cv-ketel. We raden je in dat geval aan om te gaan voor een warmtepomp met voldoende capaciteit, zodat wanneer je cv-ketel wel aan vervanging toe is, de warmtepomp de volledige taak van het verwarmen van je huis kan overnemen.
De hybride oplossing kan ook uitkomst bieden voor woningen die (nog) niet optimaal zijn geïsoleerd of wanneer radiatoren de ruimtes verwarmen.

Winkelwagen
Scroll naar boven