WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN IN ROTTERDAM?

Warmtepomptopper zorgt ervoor dat je het gehele jaar kan genieten van een goed verwarmd huis.

Warmtepomp laten installeren in Rotterdam?

Een warmtepomp is een groene energiebron, waarmee jij je woning kunt verwarmen en verkoelen op een constante temperatuur. De cv-ketel wordt dan ook in steeds meer woningen vervangen door een warmtepomp om te kunnen genieten van voordelen als klimaatbeheersing en een waardestijging van de woning. 

Ben jij benieuwd naar de installatie mogelijkheden van een warmtepomp in jouw huis in Rotterdam? Lees hieronder dan verder of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Een lagere energierekening met een warmtepomp in jouw huis

De manier waarop een warmtepomp energie opwekt, is anders dan de manier waarop zonnepanelen of windmolens energie opwekken. Een warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit, die met elkaar in verbinding staan door een buizensysteem. De buitenunit onttrekt warmte uit de lucht, bodem of ventilatielucht, waarna deze energie verwarmd wordt in het buizensysteem. De binnenunit beheert vervolgens het centrale systeem en reguleert de binnentemperatuur. Door de compressor van de warmtepomp kan een hoog rendement behaald worden en de warmtepomp zelf verbruikt tevens weinig energie.
Energiebesparing met een warmtepomp kent dus verschillende dimensies, waarvan jij de voordelen gaat voelen in de portemonnee.

Welke warmtepomp past in jouw woning?

Zoals net is aangestipt, onttrekt de warmtepomp energie uit verschillende bronnen.
Er zijn dan ook verschillende soorten warmtepompen: water-water-, lucht-water- en ventilatielucht-waterwarmtepompen.
De water-waterwarmtepomp haalt energie uit de bodem, waardoor het noodzakelijk is dat er geboord mag en kan worden. Indien dit niet mogelijk is, kun je kijken naar de alternatieven.
De meest gekozen warmtepomp is de lucht-water variant. Belangrijk hierbij is dat je over genoeg ruimte beschikt om de buitenunit op de grond te kunnen plaatsen of aan de muur te kunnen bevestigen. De lucht-waterwarmtepomp moet niet verward worden met de ventilatielucht-waterwarmtepomp; deze warmtepomp wordt aangesloten op het balansventilatiesysteem en onttrekt daar warmte uit.

Kortom, welke warmtepomp het beste in jouw woning past, is afhankelijk van de voorwaarden van de installatie van elk soort warmtepomp. Voor elk van de varianten geldt wel dat er voldoende ruimte in huis moet zijn om het buizensysteem te kunnen plaatsen, dat de binnen- en buitenunit met elkaar verbindt.

Hoeveel kost een warmtepomp installatie in Rotterdam

De kosten van een warmtepomp installatie lopen uiteen, waardoor wij je willen vragen om een offerte voor een warmtepomp op onze website aan te vragen. In deze offerte vragen wij je meer informatie te verstrekken over jouw woning, zoals het type woning, het bouwjaar en de getroffen isolatiemaatregelen. Ook is het belangrijk dat onze installateurs meer te weten komen over jouw cv-ketel en ventilatiesysteem. Op die manier kunnen wij je zo goed mogelijk adviseren over onze warmtepompen van de merken Hitachi, Daikin en Remeha en het soort warmtepomp dat het beste in jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bovendien helpt deze informatie ons in te schatten hoe de warmtepomp in Rotterdam geplaatst moet worden. Onze vrijblijvende offerte omvat dus meer dan een kostenplaatje van een warmtepomp en bevat handige tips en nuttige informatie over diverse warmtepompen.

Voordelen van onze warmtepompen

Wil je een warmtepomp in Rotterdam kopen? Dan geniet je van de voordelen die warmtepompen te bieden hebben, te beginnen met klimaatbeheersing. Een warmtepomp maakt het namelijk niet alleen mogelijk om jouw woning te verwarmen, maar ook fungeert het als airconditioning in Rotterdam. Dit gebeurt op een constante temperatuur, waardoor je zowel in de zomer als winter van een aangename temperatuur geniet. Daarnaast is een warmtepomp een groene energiebron, waardoor jij gasloos kunt verwarmen en je steentje bijdraagt aan een groen milieu. Daarbij komt dat warmtepompen financieel aantrekkelijk zijn. Enerzijds bespaar je met een warmtepomp veel energie en kun je de energierekening laag houden. Anderzijds zijn er ook subsidies waarmee je voordelig een warmtepomp kunt aanschaffen en laten installeren. Wanneer de warmtepomp dan daadwerkelijk geplaatst is, zal tevens de waarde van jouw woning toenemen.

Veelgestelde vragen

Een warmtepomp installeren in Rotterdam lijkt op het eerste gezicht niet in alle woningen mogelijk te zijn, omdat sommige huizen afhankelijk zijn van hun cv-ketel. In dat geval biedt de hybride warmtepomp uitkomsten. Deze warmtepomp kan namelijk samenwerken met een cv-ketel, waardoor de cv-ketel op koude dagen kan bijspringen om jouw huis te verwarmen. Op die manier geniet je toch van de voordelen van een warmtepomp!
Zoals hierboven genoemd is, is het belangrijk dat je rekening houdt met de voorwaarden van de verschillende soorten warmtepompen. Voor een water-waterwarmtepomp is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je kan en mag boren, terwijl een ventilatielucht-warmtepomp een balansventilatiesysteem vereist. Bij vragen of voor meer informatie over de eisen van een warmtepomp, kun je gerust contact opnemen met onze experts.
De installatie van een warmtepomp neemt doorgaans een dagdeel tot een dag in beslag. De installatie kan langer duren als deze complex is.
Voor warmtepompen in Rotterdam en Nederland in het algemeen geldt de ISDE-subsidie. Met deze subsidie is het mogelijk om een warmtepomp voor een aantrekkelijke prijs aan te schaffen en te installeren. Meer informatie over de ISDE-subsidie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven