WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN IN DORDRECHT?

Ontdek onze expertise!

Warmtepomp laten installeren in Dordrecht?

Een comfortabel binnenklimaat en een lage gasrekening? Dat is mogelijk met de aanschaf van een warmtepomp in Dordrecht. Door warmte uit de omgeving te halen, bijvoorbeeld uit de buitenlucht of uit de bodem, heb je geen gas meer nodig om je huis of bedrijfspand te verwarmen. Bij Warmtepomptopper in Dordrecht kun je een keuze maken uit allerlei soorten modellen en helpen we je graag om de juiste keuze hierin te maken. Benieuwd naar onze modellen en onze diensten? Lees dan snel verder.

Maak jouw woning efficiënter en duurzamer met een warmtepomp

Vandaag de dag zijn er steeds meer opties om je huis of bedrijfspand te vergroenen: zonnepanelen, inductie kookplaten en dus ook warmtepompen. Door op groene energie over te gaan, kiezen steeds meer Nederlanders om bij te dragen aan de energietransitie. Een warmtepomp is een mooie vervanging van de traditionele cv-ketel. In plaats van warmte uit gas te halen, gebruikt een warmtepomp warmte uit de omgeving om je woning te verwarmen: het condenseert en een koelmiddel met warmte uit de buitenlucht. Dit warme koelmiddelvloeistof wordt vervolgens onder druk gezet, langs de warmtewisselaar gestuurd en zodat het daarna het water van de ketel kan verwarmen. Zo is je huis met een warmtepomp duurzamer en efficiënter.

Ontdek welke warmtepomp perfect past bij jouw woning

Er zijn verschillende soorten warmtepompen waar je een keuze uit kan maken: lucht-water-, water-water-, ventilatielucht- en hybride warmtepompen. Het grote verschil tussen deze pompen zit hem in welke warmtebron ze gebruiken om een woning of bedrijfspand te verwarmen. Welke pomp geschikt is voor jouw situatie, hangt af van je wensen, budget en je verwarmingssysteem.

De eerste pomp, de lucht-water warmtepomp, onttrekt warmte uit de buitenlucht. Deze lucht wordt vervolgens omgezet in een gewenste temperatuur voor de binnenruimte. Zo stroomt er door de leidingen warm water en wordt je voorzien van warm tapwater. De water-water warmtepomp onttrekt daarentegen de warmte niet uit de buitenlucht, maar uit de aardbodem. Hier is de temperatuur rond de 5-10℃, maar met behulp van een compressor wordt deze temperatuur verhoogd naar bijvoorbeeld 35℃.
Dan hebben we de ventilatielucht-water warmtepomp. Deze maakt gebruik van de energie die je mechanische ventilatiesysteem je woning uit blaast. De warmte uit de ventilatielucht wordt teruggewonnen en voorziet je woning niet alleen van ventilatielucht maar ook van verwarming en warm tapwater.

Tot slot hebben we de hybride warmtepomp. Deze pomp is, in tegenstelling tot de andere pompen, geen volledige vervanging van de cv-ketel. Deze pomp is een goede optie als je cv-ketel nog niet aan vervanging toe is, maar je wel een stap richting duurzaamheid wilt zetten. Deze pomp werkt als het ware samen met de cv-ketel, en vormt zo een hybride oplossing.

Wat kost het installeren van een warmtepomp?

De kosten van de warmtepomp, hangt af van welk model je besluit te kopen. Omdat de kosten van een warmtepomp hoog liggen, is dit een uitgave waar je goed over na wilt denken. Het is daarom ook belangrijk dat je je goed laat adviseren, zodat je zeker weet dat je de juiste investering doet.
Bij Warmtepomptopper in Dordrecht voorzien we je graag van advies over het kopen van een warmtepomp. Je kan eenvoudig een offerte aanvragen over de aanschaf van een warmtepomp via onze site. In deze offerte kunnen we ook adviezen geven over warmtepompen nemen in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen of airconditioning.

Voordelen van onze warmtepompen

Hoewel een warmtepomp dus niet per se goedkoop is, brengt een pomp wel allerlei voordelen met zich mee. Met een warmtepomp in huis kies je voor een duurzame manier van verwarmen en heb je hierdoor een lagere gasrekening. Ook voorzie je zo je huis van een hoger energielabel waardoor ook de waarde van je huis stijgt. Kortom, genoeg redenen om een warmtepomp aan te schaffen. 

Veelgestelde vragen

Als je hebt besloten om een warmtepomp te laten installeren in Dordrecht, dan is een belangrijke voorwaarde dat je woning of bedrijfspand goed geïsoleerd is. Zonder optimale isolatie kan een warmtepomp niet goed functioneren.

Het installeren van een warmtepomp in Dordrecht kost doorgaans niet veel langer dan een (halve) werkdag. Soms kan de installatie echter langer duren doordat er eerst wat aanpassingen moeten worden gedaan aan de installatieplaats. 

Om groene aankopen als warmtepompen aantrekkelijker te maken zijn er subsidies geregeld door de Rijksoverheid. Echter gelden deze maar tot eind 2023. Wees er dus snel bij als je er nog van wilt genieten.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven