WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN IN DELFT?

Onze Warmtepomptopper installateur helpt je zodat je het gehele jaar goed zit thuis.

Nederland moet van het aardgas af

Huishoudens in Nederland zullen dus moeten gaan nadenken over hoe zij hun huis gaan verwarmen. Langzaam verdwijnen de cv-ketels uit de woningen en maken ze plaats voor een duurzamer alternatief: de warmtepomp. 


Misschien overweeg jij al om een warmtepomp aan te schaffen, maar zit je wel nog met vragen in je hoofd. Hoe werkt zo’n warmtepomp eigenlijk? En, hoe duur is het om er een aan te schaffen? Deze vragen en andere belangrijke informatie kun je op deze pagina vinden, zodat jij straks helemaal voorbereid bent op de aanschaf van een warmtepomp.

Bespaar op je energierekening met een warmtepomp

Misschien denk je dat een warmtepomp enkel kan helpen met een lagere CO2-uitstoot, maar er zijn nog meer warmtepomp voordelen. Zo zijn bijkomende pluspunten dat de onderhoudskosten minimaal zijn en je geen gasrekening hoeft te betalen.
Verder is een warmtepomp niet alleen functioneel voor de koude maanden van het jaar, in de zomer kan een pomp ook verkoeling geven in huis. Ook is het niet onbelangrijk om te melden dat er subsidiemogelijkheden zijn voor het nemen van een warmtepomp. Omdat de overheid de stappen die Nederlanders maken richting verduurzaming wilt bevorderen, krijg je een bijdrage om een warmtepomp te installeren, zo ook in Delft. 

Hoe werkt een warmtepomp?

In tegenstelling tot een cv-ketel die gas nodig heeft om warmte te produceren, kan een warmtepomp dit doen door warmte te halen uit natuurlijke bronnen. We hebben het dan over de buitenlucht, bodem of het grondwater.
De warmte uit deze bronnen wordt in de warmtepomp op de gewenste temperatuur gebracht, zodat het geschikt is voor gebruik. Vervolgens wordt deze warmte via de leidingen in je huis gepompt. Het enige wat de warmtepomp nodig heeft om dit proces succesvol te doorlopen is elektriciteit. Dit is echter veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder een warmtepomp. Sommige mensen willen graag volledig duurzaam hun huis verwarmen en kiezen ervoor om bij een warmtepomp dan ook zonnepanelen aan te leggen.

Wanneer is de warmtepomp rendabel?

Praatjes vullen natuurlijk geen gaatjes: je wilt graag als koper ook resultaat zien. Want, is een warmtepomp op termijn wel rendabel?
Voordat we deze vraag kunnen beantwoorden is het belangrijk om te vermelden dat het ‘succes’ van je warmtepomp afhankelijk is van hoe goed je huis geïsoleerd is. Is je huis namelijk niet goed geïsoleerd, dan werkt de warmtepomp automatisch minder goed. Ook zonder warmtepomp leidt een onvoldoende geïsoleerde woning tot meer energieverbruik. Dat is dus de belangrijkste stap voor succes.
Omdat gas op den duur prijziger wordt dan elektriciteit, bespaar je flink op je energieverbruik en dus op kosten. Dit doe je ook al met het nemen van een hybride-warmtepomp, waarbij de warmtepomp samenwerkt met de cv-ketel.
Kortom, de warmtepomp is zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Er zijn allerlei soorten warmtepompen, waaronder hybride-warmtepompen. Deze pompen lijken op het eerste oog op alle andere pompen: ze halen warmte uit natuurlijke energiebronnen en verwarmen zo jouw huis. Het verschil zit hem alleen in dat deze pompen samenwerken met de cv-ketel. De cv-ketel schiet namelijk te hulp als het buiten erg koud is en het huis dus snel opgewarmd moet worden. Deze hybride-warmtepompen worden ook verkocht in Delft.

Om een warmtepomp in Delft of elders te laten installeren is het noodzakelijk dat dit veilig wordt gedaan. Daarom is het verplicht gesteld dat bedrijven een NVKL certificaat hebben. Ons bedrijf voldoet aan deze eis, waardoor jij zeker weet dat er een warmtepomp wordt geïnstalleerd die voldoet aan de wetgeving.
Over het algemeen kost het een dag om een warmtepomp te installeren in Delft. Nu kan het zo zijn dat er bij een huis wat meer moet worden verbouwd zodat de warmtepomp past. Daardoor kan de installatie ook wat langer duren, maar het gaat hier om maximaal 5 werkdagen.

Zoals eerder genoemd zijn er regelingen voor subsidies voor een warmtepomp. Dit maakt de kosten voor een warmtepomp behapbaarder en dus beter betaalbaar. Deze subsidie kan worden aangevraagd door zowel particulieren als bedrijven en ligt vaak tussen de €1000,- en €2500,-. We raden aan om eerst een offerte voor een warmtepomp aan te vragen zodat je kan peilen welke subsidie er mogelijk is.

Naast dat je graag je huis wilt opwarmen op koudere dagen, is verkoeling op warme dagen ook fijn. Een airconditioning, die wij ook verkopen in Delft, kan dan een goede optie zijn. Zo kom je voortaan de warme dagen zonder moeite door. Een airco valt bovendien te combineren met een warmtepomp.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven