WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN IN ALPHEN AAN DEN RIJN?

Onze Warmtepomptopper installateur helpt u bij een comfortabel binnenklimaat.

Warmtepomp laten installeren in Alphen aan den Rijn?

Op een milieuvriendelijke manier energie opwekken en je woning of bedrijfspand verwarmen of verkoelen? Dat kan met de warmtepompen van Warmtepomptopper in Alphen aan den Rijn. Hoe een warmtepomp werkt, welke soorten pompen allemaal een optie zijn en wat de kosten zijn lees je allemaal op deze pagina.

Een efficiënter en duurzamer huis met een warmtepomp

In Nederland zijn we bezig met een energietransitie waarbij zoveel mogelijk grijze energie wordt vervangen door groene energie. Niet alleen zonnepanelen of windmolens kunnen hieraan bijdragen, ook een warmtepomp kan een handje helpen. Door warmte uit de buitenlucht, bodem of ventilatielucht te onttrekken wordt er energie opgewekt om je huis of bedrijfspand te verwarmen. Dat doet de pomp door zelf weinig energie te verbruiken: een groot voordeel ten opzichte van de traditionele cv-ketel. Ook kan een warmtepomp een ruimte verkoelen door middel van klimaatbeheersing. Het is kortom een groene optie die in meerdere aspecten van dienst kan zijn.

Welke warmtepomp past bij jouw woning?

Als je een Warmtepomp wilt aanschaffen in Alphen aan den Rijn, dan heb je de mogelijkheid uit allerlei soorten warmtepompen. Welk model het beste bij jouw woning of bedrijfspand kiest, is afhankelijk van het pand, mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur en budget. Zo verkopen wij lucht-water warmtepompen. Bij deze pomp wordt er warmte onttrokken uit de buitenlucht om hier vervolgens de binnenruimte mee te verwarmen op de gewenste temperatuur.
Ook bestaan er pompen die hun warmte halen uit de aardbodem en met behulp van een compressor de temperatuur omhoog brengen om zo je huis te verwarmen. Deze warmtepompen worden ook wel water-water warmtepompen genoemd.

Beide genoemde pompen zijn een complete vervanging van de cv-ketel, maar je kan ook kiezen voor een hybride warmtepomp die samenwerkt met de ketel. In dit geval zorgt de warmtepomp voor verwarming en de gekoppelde cv-ketel voor de bereiding van warm tapwater en indien nodig, voor aanvullende centrale verwarming.
Tot slot verkopen wij de ventilatielucht-water warmtepomp. Deze pomp maakt gebruik van de energie die je mechanische ventilatiesysteem je woning uit blaast. De warmte hieruit wordt als het ware teruggewonnen en kan je woning voorzien van verwarming, warm tapwater en ventilatie.

Wat kost het om een warmtepomp te installeren?

Als je een warmtepomp wilt kopen in Alphen aan den Rijn, is het belangrijk je naast de modellen ook te oriënteren op de kosten van warmtepompen. Die kosten woden niet alleen bepaald door het model dat je kiest, maar ook of er nog bouwkundige maatregelen moeten worden getroffen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bronboringen bij een water-water warmtepomp. Met dit soort extra kosten houden wij rekening met een offerte, waarin wij gepersonaliseerd advies geven voor jouw woning of bedrijfspand. In de offerte houden wij rekening met je woonsituatie en wensen. Verder kunnen we je ook adviseren over andere verduurzamingen van je huis in Alphen aan den Rijn, als het nemen van zonnepanelen of het aanschaffen van een airconditioning.

Veelgestelde vragen

Een belangrijke voorwaarde voordat je een warmtepomp kan laten installeren is dat je woning goed is geïsoleerd. Dat houdt in dat er dak-en vloerisolatie aanwezig is, maar ook geïsoleerde spouwmuren en kozijn met HR++ glas. Omdat het rendement tegenvalt zonder goede isolatie, raden wij al onze klanten aan om hier eerst de aandacht op te vestigen.

Er zijn allerlei voorbeelden te noemen voor het nemen van een warmtepomp. Naast dat een pomp meer energie bespaart dan een cv-ketel, is het ook een groene energiebron omdat het geen fossiele brandstof gebruikt. Ook is een warmtepomp voordelig doordat het in combinatie met een laagtemperatuurverwarming als een vloerverwarming kan zorgen voor een fijne, constante temperatuur in huis. Tevens kan een warmtepomp ook een fijne aankoop zijn voor de zomer, door de mogelijkheid tot temperatuurbeheersing.

Omdat een warmtepomp uit verschillende onderdelen bestaat en daardoor een complex systeem is, is het van groot belang dat deze correct worden geïnstalleerd. Zo is het rendement ook optimaal. De installatie duurt minimaal een dag en maximaal vijf dagen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de plek waar de pomp wordt geplaatst.

Als je een warmtepomp laat installeren in Alphen aan den Rijn, dan zijn er ook subsidies mogelijk. Dit is een subsidiemogelijkheid tot 2023 die wordt geregeld door de Rijksoverheid om particulieren en bedrijven aan te moedigen om te verduurzamen.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven