WARMTEPOMP INSTALLATEUR IN GOUDA

Warmtepomp installateur in Gouda

Met een warmtepomp verwarm en verkoel jij je woning op een milieuvriendelijke manier. Meer en meer mensen verkiezen een warmtepomp dan ook boven hun cv-ketel en genieten van voordelen als een waardestijging van hun woning. Wil je graag een warmtepomp in jouw woning laten installeren? Lees dan snel verder of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder bij het verduurzamen van je woning in Gouda!

Bespaar energie met een warmtepomp in jouw huis

Warmtepompen zijn een groene energiebron, maar hoe gaat de energieopwekking precies in zijn werk? Allereerst onttrekt de warmtepomp warmte uit de buitenlucht, bodem of ventilatielucht, afhankelijk van het soort warmtepomp. Deze warmte wordt in een buizensysteem naar de binnenunit van de warmtepomp vervoerd, waarna de temperatuur in huis gereguleerd kan worden. Door de compressor kan er een hoog rendement behaald worden. Daarbij komt dat de warmtepomp zelf weinig energie verbruikt om effectief te kunnen functioneren, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van een cv-ketel.

Welke warmtepomp past bij mijn huis?

Zoals net al even is laten vallen, zijn er verschillende soorten warmtepompen: lucht-water-, water-water- en ventilatielucht-waterwarmtepompen.
De verschillen zitten hem in de bron waaruit de warmtepomp lucht onttrekt.
Jouw keuze voor een van deze warmtepompen zal voornamelijk beïnvloed worden door de mogelijkheden om de warmtepomp te kunnen plaatsen. Voor het installeren van een lucht-waterwarmtepomp is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om de buitenunit aan de muur of grond te bevestigen.
In het geval van een lucht-waterwarmtepomp moet er geboord worden om toegang te krijgen tot aardwarmte, waarvoor toestemming verleend moet worden. Wil je een ventilatielucht-waterwarmtepomp plaatsen, dan moet jouw woning het juiste balansventilatiesysteem hebben om de warmtepomp op aan te kunnen sluiten. Voor elke soort geldt bovendien dat er voldoende ruimte moet zijn om het buizensysteem te plaatsen.

Kortom, de warmtepomp die het beste bij jouw huis past, is afhankelijk van jouw voorkeur en de mogelijkheden die het biedt voor de installatie van elke soort.

Kosten voor de installatie in Gouda

Als je een offerte voor een warmtepomp aanvraagt, dan zullen wij je vragen om meer informatie te verstrekken over het type woning, het bouwjaar en aanverwante zaken. Op die manier kunnen wij namelijk rekening houden met de bovengenoemde vereisten voor het plaatsen van de verschillende soorten warmtepompen. Informatie over de getroffen isolatiemaatregelen, je cv-ketel en het ventilatiesysteem helpen ons bij het selecteren van geschikte warmtepompen. Zodra je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende soorten en merken van warmtepompen, waaronder Daikin, Remeha en Hitachi, kan onze warmtepomp installateur in Gouda overgaan tot de installatie van de warmtepomp. De installatie van warmtepompen vraagt om kennis over klimaattechniek, expertise en maatwerk, omdat woningen veel van elkaar verschillen en een warmtepomp daardoor geen universele aansluiting kent. Voor meer inzicht in de kosten van een warmtepomp raden we je daarom aan een offerte aan te vragen.

Voordelen van onze warmtepomp

Een warmtepomp kopen in Gouda is bij uitstek een duurzame keuze: het is een klimaatvriendelijke manier om energie op te wekken en veroorzaakt een significante energiebesparing. Daarbij komt dat een warmtepomp niet alleen kan verwarmen, maar ook fungeert als airconditioning in Gouda. Dit in combinatie met de mogelijkheid om op een constante temperatuur te kunnen verwarmen en verkoelen (klimaatbeheersing), maakt een warmtepomp een aantrekkelijk apparaat. Bovendien maakt het de cv-ketel overbodig, hoewel niet elke woning verwarmd kan worden zonder cv-ketel. In dat geval kun je kiezen voor een hybride warmtepomp, die de samenwerking tussen warmtepomp en cv-ketel mogelijk maakt. Tenslotte kent een warmtepomp financiële voordelen, aangezien je in aanmerking komt voor ISDE-subsidie en de waarde van jouw woning kan stijgen door de warmtepomp. Kortom, redenen te over om te investeren in een warmtepomp!

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samen kan werken met de cv-ketel. De warmtepomp zal eerst jouw woning verwarmen, maar op koude dagen bestaat de kans dat de cv-ketel moet bijspringen om de temperatuur constant te houden. De hybride warmtepomp is door deze werking de uitkomst voor woningen die niet volledig gasloos verwarmd kunnen worden.
De eisen waaraan jouw huis moet voldoen, hangen af van het soort warmtepomp dat je wil laten installeren. Voor een water-waterwarmtepomp gelden andere vereisten dan voor een lucht-waterwarmtepomp bijvoorbeeld.
De installatie van een warmtepomp neemt gemiddeld een dag in beslag, hoewel dit afhankelijk is van het type woning en de mogelijkheden om de warmtepomp te installeren. Een complexe installatie kan daardoor langer dan een dag duren.
In Gouda en alle andere gemeenten kun je de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aanvragen. Zowel particulieren als bedrijven komen hiervoor in aanmerking onder bepaalde voorwaarde, wat de installatie van een warmtepomp financieel aantrekkelijker maakt.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven