WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN IN DEN HAAG?

Warmtepomptopper zorgt ervoor dat je het gehele jaar kan genieten van een goed verwarmd huis.

Warmtepomp laten installeren in Den Haag?

Door een warmtepomp te installeren in Den Haag ben je niet langer afhankelijk van gas om jouw huis te verwarmen of te verkoelen. Dat is niet het enige voordeel van een warmtepomp, want een warmtepomp biedt tevens airconditioning, bewerkstelligt een waardestijging van jouw woning en meer. Benieuwd welke warmtepomp geschikt is voor jouw woning en wat de kosten van de installatie zijn? Lees dan snel verder of neem vrijblijvend contact met ons op.

Energiebesparing met een warmtepomp in huis

Warmtepompen zijn een groene manier van energieopwekking, omdat de buitenunit van een warmtepomp warmte onttrekt uit de lucht, bodem of ventilatielucht. Vervolgens wordt deze warmte door middel van een buizensysteem verwarmd en vervoerd, waarna de temperatuur in huis gereguleerd kan worden met een binnenunit.
De warmtepomp zelf functioneert bovendien energiezuinig. Dit in combinatie met het gebruik van natuurlijke energie maakt dat er een hoog rendement te behalen valt met een warmtepomp.

Welke warmtepomp heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, te weten de lucht-water-, water-water- en ventilatielucht-waterwarmtepomp en hybridewarmtepompen. Lucht, water en ventilatielucht hebben betrekking op hetgeen waaruit energie onttrokken wordt door de warmtepomp.
Voor een lucht-waterwarmtepomp moeten een binnen- en buitenunit geplaatst worden, waardoor er voldoende ruimte moet zijn om een buitenunit aan de buitenmuur of op de grond te kunnen bevestigen. Ook moet er rekening gehouden worden met het feit dat er een leidingensysteem geïnstalleerd wordt voor het goed functioneren van de warmtepomp.
In het geval van de water-waterwarmtepomp is het belangrijk om na te gaan of er geboord kan en mag worden, omdat de warmtepomp toegang moet krijgen tot aardwarmte ofwel een bodembron.
Een ventilatielucht-waterwarmtepomp is daarentegen geschikt voor de meeste gasloze woningen, omdat deze woningen het juiste balansventilatiesysteem hebben waarop de warmtepomp aangesloten kan worden. Afhankelijk van de mogelijkheden en jouw voorkeuren kun je dus kiezen voor een lucht-, water- of ventilatielucht-waterwarmtepomp.

Kosten voor de installatie in Den Haag

Wil je een warmtepomp installeren in jouw woning in Den Haag? Dan zijn de mogelijkheden om jouw woning te verwarmen met een warmtepomp dus afhankelijk van het woningtype, de ruimte en aanverwante zaken.
Zodra jouw keuze is gevallen voor één van onze Remeha, Daikin of Hitachi warmtepompen, kunnen we aan de slag met de installatie van de warmtepomp. Omdat de installatie beïnvloed wordt door het woningtype, is het dan ook belangrijk dat we informatie over jouw woning ontvangen. Wil je een offerte aanvragen voor een warmtepomp voor meer inzicht in de kosten van de installatie, houd dan informatie over het bouwjaar, het type en de mechanische ventilatie van jouw woning paraat. Ook is informatie over de cv-ketel en isolatiemaatregelen relevant voor de mogelijkheden en kosten van een warmtepomp installatie.

Voordelen van onze warmtepompinstallatie

Als je een warmtepomp wil kopen in Den Haag, dan is dat bovenal een duurzame keuze. Warmtepompen maken onderdeel uit van klimaattechniek; het is een klimaatvriendelijke manier van energieopwekking en draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien ben je verzekerd van constante verwarming, omdat een warmtepomp (in combinatie met vloerverwarming) een woning op een constante temperatuur kan verwarmen. Hierdoor geniet je van klimaatbeheersing en ben je tevens onafhankelijk van gasverwarming.
Is het niet mogelijk om zonder cv-ketel te verwarmen? Dan zijn er ook hybride warmtepompen beschikbaar, waarmee een combinatie met de cv-ketel mogelijk wordt. Verder biedt een warmtepomp voordelen in het opzicht dat je in aanmerking komt voor ISDE-subsidie en een waardestijging van jouw woning kunt verwachten. Niet alleen verwarmt een warmtepomp woningen, maar ook functioneert het als airconditioning in Den Haag.

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp waarbij een combinatie met de cv-ketel mogelijk is. Over het algemeen wordt de warmtepomp gebruikt om jouw woning te verwarmen, maar op koude dagen kan het zijn dat de cv-ketel moet bijspringen om het huis op een constante temperatuur te kunnen blijven verwarmen. De hybride warmtepomp is daarmee dé oplossing voor woonsituaties waarin het niet mogelijk is om volledig van het gas af te gaan.
In Den Haag, net als in de rest van Nederland, is het mogelijk om aanspraak te maken op de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Zowel particuliere als zakelijke partijen komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor deze subsidie, wat een warmtepompinstallatie in Den Haag extra aantrekkelijk maakt.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, zodat er voor de meeste huizen een warmtepomp is die in huis geïnstalleerd kan worden. Voor een lucht-waterwarmtepomp moet er voldoende ruimte zijn om een buitenunit te installeren, terwijl er voor een water-waterwarmtepomp geboord moet kunnen worden. In het geval van een ventilatielucht-warmtepomp moet er een balansventilatiesysteem aanwezig zijn. Daarbij komt dat de warmtepomp zelf een groot apparaat is, waarvoor voldoende ruimte in huis moet zijn.
De installatie van een warmtepomp is doorgaans geklaard in één dag, maar dit is afhankelijk van jouw woningtype en de mogelijkheden voor installatie. Zo kan het zijn dat een complexe installatie langer duurt dan gebruikelijk.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven