ALL-IN-ONE SYSTEEM

HITACHI YUTAKI S COMBI

Hitachi warmtepomp Yutaki S Combi RWD-2.0NWE-200S | 4,3 kW

Deze Hitachi lucht-waterwarmtepomp is een compact all-in-one systeem, geschikt voor verwarming, verkoeling en warmwaterbereiding door de roestvrijstalen warmwaterboiler. De intelligente bediening en fluisterstille werking van de ruimtebesparende waterpomp maken de Yutaki S Combi een aanwinst voor jouw woning of bedrijfspand. Bovendien kan de warmtepomp aangesloten worden op vloerverwarming.

Hitachi Yutaki S Combi

Specificaties van de Hitachi warmtepomp Yutaki S Combi

Yutaki S Combi 200 l tapwatertankRWD-2.0NWE-20S
TypeLucht-water warmtepomp
Aan te sluiten buitenunits 230 V/1 faseRAS-2WHVNP
Nominaal verwarmingsvermogen (max.)
in-/uitgang (30/35 °C) buitentemp. +7 °C (+6 °C NB)
4,3 (7,0) COP nominaal 5,25
Nominaal koelvermogen (maximaal)
in-/uitgang (23/18 °C) buitentemp. +35 °C (optioneel)
4,1 (6,1) EER nominaal 3,81
ErP-gegevens bij 35 °C wateruitgang
Nominale efficiëntieklasse/efficiëntie
4,0 kW / A+++
189% (194%)
KleurKleur metalen behuizing: Zuiverwit (RAL 9010)
Afmetingen (h × b × d)1.750 × 600 × 733 mm
(hoogte inclusief aansluitingen 1.816)
Gewicht bij 200 l. / 260l.120 kg / 135 kg
Toepassingsgrenzen waterafvoer (bij ingesch. WP)Verwarmen: +20 ~ +55 °C
koelen: +5 ~ +22 °C
Toepassingsgebied bivalente tapwaterverwarmingWarm water: +30 ~ +75 °C
(met warmtepomp tot +50 °C)
Watertoevoer/waterafvoerG 1 inch binnendraad
Waterdebiet (min./max)0,5 ~ 1,8 m3/h
KoelcircuitKoelmiddel R410A
elektronisch expansieventiel
rvs platenwarmtewisselaar (gesoldeerd)
GarantieStandaard 5 jaar
Yutaki S buitenunit UtopiaRAS- 2WHVNP
Voedingsspanning buitenunit 50 Hz230 V / 1 fasen
Bedrijfsstroom verwarmen / koelen (max.)5,2 / 3,4 (14) A
Afmetingen buitenunit (h × b × d)600 × 792 mm (887 mm incl. aansluitingen) × 300
Gewicht buitenunit43 kg
Geluidsdrukniveau buiten46 dB(A)
Luchtdebiet buiten (max.)2.436 m3/h
Toepassingsgebied buitenunitVerwarmen: −15 °C ~ +25 °C (WW +35 °C)
koelen: +10 °C ~ +46 °C
KoelcircuitKoelmiddel R410A
elektronisch expansieventiel
Vloeistof-/aanzuigleiding (flare aansluiting)6,35 / 12,7 mm
Vulhoeveelheid R410A (tot x m)1,4 kg (tot 15 m)
Min. ~ max. leidinglengte5 ~ 50 m
Max. hoogteverschil (buiten/binnen hoger)30 / 20 m

Advies nodig? Wij helpen je graag met het DUURZAAM VERWARMEN van jouw woning

De werking van een Hitachi Yutaki S Combi

De Hitachi Yutaki S Combi is een split lucht-waterwarmtepomp enerzijds bedoeld voor het verwarmen en verkoelen van panden en anderzijds bedoeld voor het verwarmen van water. Om te kunnen verwarmen en verkoelen, haalt de buitenunit energie uit de lucht om deze in een buizensysteem te verwarmen of te verkoelen naar de gewenste temperatuur.
De binnenunit is daarentegen bedoeld om het warmteniveau in huis of in een bedrijfspand te kunnen reguleren. In de binnenunit is bovendien een rvs-warmwaterboiler met een warmwatertank van 200 of 260 liter geïntegreerd voor de warmwaterbereiding. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar het maakt het verwarmingscircuit ook aanzienlijk efficiënter.

De voordelen van een Hitachi warmtepomp

De Yutaki S Combi is ideaal voor een woning door zijn compacte afmetingen en zijn geringe geluidsniveau. De warmwaterboiler wordt in de binnenunit geïnstalleerd, waardoor er aanzienlijk veel ruimte wordt bespaard. Ook is deze warmtepomp ideaal voor nieuwbouwwoningen, omdat het all-in-one systeem perfect aansluit op vloerverwarmingssystemen. Kenmerkend aan de Hitachi warmtepomp is bovendien dat de maximale watertemperatuur wel 80°C is, waardoor de warmtepomp water net zo hoog kan verwarmen als een cv-ketel. Dit maakt de Hitachi warmtepomp een interessant toestel, omdat het de radiatoren in huis kan vervangen.

Waarom een warmtepomp van Hitachi nog meer een goede investering is, is vanwege de mogelijkheid om een koelcircuit in werking te laten treden, waardoor de warmtepomp zowel kan verwarmen als verkoelen.

Veelgestelde vragen

De Hitachi warmtepomp handleiding wordt meegeleverd met de warmtepomp, waardoor je alle instructies en specificaties bij de hand hebt. In de handleiding is ook een monteursinstructie opgenomen, zodat de Hitachi warmtepomp installateur precies weet waar hij of zij op moet letten bij de installatie van de warmtepomp.

Het is voor zowel particulieren als bedrijven mogelijk om de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aan te vragen voor een lucht-waterwarmtepomp, zoals de Hitachi Yutaki S Combi, omdat deze soorten warmtepompen energiebesparend zijn. Dit in tegenstelling tot de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor bijvoorbeeld hybride warmtepompen, zoals de hybride Hitachi warmtepomp, waarvan zakelijke partijen uitgesloten zijn die meer dan 50.000 kilowattuur of 25.000 m2 aardgas verbruiken.

De Hitachi warmtepomp bestaat uit een buiten- en binnenunit. Omdat de Hitachi warmtepomp een lucht-waterwarmtepomp is en warmte uit lucht onttrekt, wordt de buitenunit langs de buitenmuur of op de grond geplaatst. De binnenunit kan overal in huis geplaatst worden, zoals in de kelder, garage of op zolder, maar vaak dient de binnenunit ter vervanging van de cv-ketel. Belangrijk voor de plaatsing van de binnenunit is dat deze in een geïsoleerde ruimte komt te staan en dat er genoeg ruimte is voor de plaatsing van de leidingen. Op die manier kan de binnenunit namelijk aan de buitenunit gekoppeld worden.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven