DAIKIN ALTHERMA INTERGAS
HYBRIDE WARMTEPOMP

Daikin Hybride warmtepomp Altherma Intergas Hybride | 7,4 kW

Deze hybride warmtepomp is een samenwerking tussen Intergas en Daikin. Intergas is bekend van cv-ketels en Daikin met name van airconditioning. De Daikin Hybride warmtepomp onderscheidt zich van andere warmtepompen, omdat er een cv-ketel en warmtepomp in één systeem zijn verwerkt. Het voordeel hiervan is dat ze heel erg goed samenwerken. De cv-ketel en warmtepomp kunnen ook gelijktijdig draaien, terwijl dit bij andere systemen een keuze is tussen óf de warmtepomp óf de cv-ketel laten draaien. De goede samenwerking tussen warmtepomp en cv-ketel resulteert in een zeer goed rendement en een mogelijke terugverdientijd van rond de 5 jaar.
Daikin Altherma Intergas Hybride

Specificaties van de Daikin Altherma Intergas Hybride

MerkDaikin – Altherma Intergas
UitvoeringLucht/water | Hybride
KleurenWit (standaard)
Capaciteit7,4 kW (verwarmen)
Geschikt voor ruimtestot 185 m2
Binnenunit type | gewichtEHYHBH 08AV32, NHYKOMB33 (ketel) | 31,2 kg
Binnenunit afmetingen90,2 x 45 x 16,4 cm (h x b x d)
Buitenunit type | gewichtEVLQ08CV3 | 54 kg
Buitenunit afmetingen73,5 x 83,2 x 30,7 cm (h x b x d)
Geluidsniveau binnenunit (laag)42 dB(A) (verwarmen)
Geluidsniveau buitenunit48 dB(A) (verwarmen)
Efficiëntie en prestatieCOP 4,45 (1) / 3,42 (2)
EnergielabelVerwarmen tot A++
KoelmiddelR410a
Voeding230 V
Koelleiding diameter1/4 – 5/8
Garantie5 jaar

Daikin Hybride Altherma Intergas Hybride 7,4 kW installeren

Anders dan andere soorten warmtepompen bestaat de Daikin Hybride Altherma Intergas Hybride 7,4 kW uit twéé onderdelen, namelijk de warmtepomp zelf en de cv-ketel. Omdat beide als aparte units worden geleverd, zijn ze eenvoudig te transporteren en te installeren.
De binnenunit van de warmtepomp wordt vervolgens met behulp van een standaard montageplaat op de wand geïnstalleerd. Daarna wordt de cv-ketel dankzij de snelkoppelingen eenvoudig op het binnendeel aangesloten, met een compacte installatie als resultaat. Net zoals bij alle cv-ketel wandmodellen bevinden de aansluitingen zich aan de onderkant en kunnen alle componenten via de voorkant worden bereikt. Het systeem is daardoor zeer toegankelijk voor onderhoud.

Doordat er ook een buitenunit (net als bij een airco) moet worden geplaatst, zal een van onze STEK erkende monteurs deze warmtepomp plaatsen. Dit vraagt namelijk om specialistische kennis en maakt professionele installatie mogelijk.

De werking van Daikin Intergas hybride warmtepomp

Net als andere hybride warmtepompen is de Daikin Intergas bedoeld om ruimtes te verwarmen, maar het kan tevens actief koelen. Om ruimtes te verwarmen onttrekt de buitenunit van de warmtepomp warmte uit de lucht en verwarmt deze lucht in een buizensysteem. Het binnendeel fungeert juist als centrale regeling, waarmee het warmteniveau beheerd kan worden. Voor het verkoelen van ruimtes gaat de compressor in de warmtepomp draaien om koud water te maken. Echter, koude lucht zakt en warme lucht stijgt op. Als je dus ook vloerverwarming hebt en je laat daar koud water door stromen, dan kun je de ruimte wel iets koelen maar dat blijft beperkt. Deze combinatie heeft een Intergas HReco 36 cv-ketel ingebouwd dus levert een CW5 tapklasse hoeveelheid warm water. Het meest ideaal is als de gehele woning vloerverwarming heeft, omdat bij lage temperaturen het rendement het hoogst is. Echter, ook met traditionele radiatoren functioneert het systeem prima.

De voordelen van een hybride warmtepomp

Bijzonder aan de Daikin hybride warmtepomp is dat het automatisch de voordeligste en meest energiezuinige verwarmingscombinatie bepaalt. Het toestel levert daarmee maximaal 35 procent meer verwarmingsrendement en optimaliseert de meest efficiënte cv-ketels. De intelligente bediening, lage gebruikskosten en fluisterstille werking maken bovendien dat Daikin producten een aanwinst zijn voor jouw woning of bedrijfspand.
Daarbij komt dat de combinatie van warmtepomp en cv-ketel ideaal is voor woningen en bedrijfspanden waar het niet mogelijk is om geheel zonder gas te kunnen verwarmen. De Daikin hybride warmtepomp ervaringen zijn dan ook ronduit positief.

Veelgestelde vragen

Een normale warmtepomp draait volledig op elektriciteit, terwijl een hybride warmtepomp ondersteund wordt door de cv-ketel op koude dagen. De hybride warmtepomp is daarmee een uitkomst voor woningen of panden waarbij het niet mogelijk is om ruimtes volledig gasloos te verwarmen.

Waarom een warmtepomp zoals de Daikin Intergas installeren aantrekkelijk is, komt mede door de mogelijkheid om investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aan te vragen. Zakelijke aanvragers die echter meer dan 50.000 kilowattuur of 25.000 m2 aardgas verbruiken, kunnen sinds 1 juli 2023 geen ISDE meer aanvragen voor hybride lucht-waterwarmtepompen.

Met een hybride warmtepomp wordt jaarlijks tussen de 200 en 600 euro bespaard, maar de exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het gasverbruik. Hoe minder gas je immers verbruikt, hoe hoger de terugverdientijd is. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van een warmtepomp tussen de 5 en 10 jaar.

WE ADVISEREN JE GRAAG

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw (woon)situatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.

Winkelwagen
Scroll naar boven