Daikin Altherma 3 R F

Daikin Altherma 3 R F | 6,0 kW | 180 liter

De Daikin Altherma 3 R F is een vloermodel lucht-waterwarmtepomp voor het verwarmen van woningen en bedrijfspanden van maximaal 150 m2. Het compacte all-in-one systeem heeft een geïntegreerde roestvrijstalen warmtaptank van 180 liter, dat ook beschikbaar is in 40, 80 en 230 liter. Hierdoor is het mogelijk om zowel kleine als grote panden met groene energie te verwarmen.
Daarnaast heeft de Daikin Altherma 3 een geïntegreerde back-upverwarming en alle hydraulische onderdelen en aansluitingen zijn af fabriek gemonteerd. De lucht-waterwarmtepomp is bovendien een modern en stijlvol apparaat die zowel verkrijgbaar is in het wit als zilver.

Daikin Altherma 3 R F

Hoe werkt de Daikin warmtepomp Altherma 3 R F?

De Daikin warmtepomp Altherma 3 R F is een split warmtepomp met koudemiddel en bestaat uit een buiten- en binnendeel. Het buitendeel onttrekt energie uit de lucht voor verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding. Zelfs bij lage temperaturen haalt het buitendeel tot wel 75 procent van de energie uit de lucht; de rest wordt aangevuld met elektriciteit. Het binnendeel fungeert daarentegen als centrale regeling, waarmee je het systeem kunt beheren en de energie dus kunt verwarmen.

Daarnaast gebruikt de lucht-waterwarmtepomp een compressor en koudemiddel om de warmte uit de lucht naar het water over te dragen. Met deze warmte wordt jouw woning op efficiënte wijze verwarmd, al naar gelang de interne warmtevraag. De koudemiddelaansluiting is zo ontworpen dat er minimaal warmteverlies is wanneer de warmte naar binnen wordt gevoerd.

Specificaties van de Daikin Altherma 3 R F

Merk Daikin
Uitvoering Lucht/water | Singel split
Kleuren Wit (standaard) of zilver
Capaciteit 6,0 kW
Geschikt voor ruimtes tot 150 m2
Binnenunit type | gewicht EHVX08S18E9W | 139 kg
Binnenunit afmetingen 185 x 59,5 x 62,5 cm (h x b x d)
Buitenunit type | gewicht ERGA06EV | 58,5 kg
Buitenunit afmetingen 74 x 88,4 x 38,8 cm (h x b x d)
Geluidsniveau binnenunit (laag) 42 dB(A)
Geluidsniveau buitenunit 47/49 dB(A) (koelen/verwarmen)
Koelen | verwarmen 5,96/4,87 kW | 6,0 kW
Efficiëntie en prestatie EER 5,61/3,67 | COP 4,85/3,50
Energielabel Verwarmen tot A+++ | Tapwater A+
Leiding lengte | diameter 30 meter | 1/4-5/8
Koelmiddel R32
Voeding 230 V
Inhoud boiler 180 liter (ook beschikbaar in 40, 80, 230 liter)
Garantie 5 jaar

De voordelen van de Altherma 3 R F 6 kW

De Daikin Altherma 3 R F 6 kW is een lage temperatuur warmtepomp, wat inhoudt dat de warmtepomp warmte uit de lucht kan halen bij een temperatuur tot wel -25°C. Het is daarmee een groene manier van energieopwekking en is bovendien energiebesparend ten opzichte van andere typen verwarming en verkoeling. Een gasaansluiting is daardoor overbodig. Lage temperatuur warmtepompen zijn bij uitstek geschikt voor nieuwbouwtoepassingen en sluiten perfect aan op vloerverwarmingssystemen en warmtepompconvectoren. En ook al gebruiken ze een lagere temperatuur, ze bieden hetzelfde comfortniveau als radiatoren.
Daarbij komt dat de Altherma 3 6 kW met behulp van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor een aantrekkelijke prijs aangeschaft kan worden en leidt tot een waardevermeerdering van woningen.

Veelgestelde vragen

Bij de levering van de Daikin Altherma 3 R F ontvangt u een handleiding. Daarnaast is de handleiding van de lucht-waterwarmtepomp te vinden op de website van Daikin.

Waarom een warmtepomp een goede investering is, heeft een aantal redenen. Om te beginnen is een warmtepomp een energiebesparende manier om woningen en bedrijfspanden te verwarmen. Niet alleen is dit goed voor de energierekening, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kan er subsidie aangevraagd worden voor de Daikin warmtepomp Altherma 3 en is er geen gasaansluiting nodig. Kies je voor een hybride warmtepomp, dan is deze gasaansluiting wel nodig. Verder draagt een warmtepomp bij aan een waardevermeerdering van woningen en is de warmtepomp werkzaam tot buitentemperaturen van -25°C.

Het jaarlijkse Daikin Altherma 3 verbruik kan berekend worden door het verwarmingsvermogen in kilowatt te delen door het seizoensrendement vermenigvuldigd met het aantal verwarmingsuren. Gemiddeld ligt het stroomverbruik tussen de 2.000 en 4.000 kilowattuur, afhankelijk van de watertemperatuur.

Voor zowel particulieren als bedrijven is het mogelijk om aanspraak te maken op de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor de aanschaf van de Daikin warmtepomp Altherma 3, omdat dit een lucht-waterwarmtepomp is waarmee energie bespaard wordt. Een lucht-luchtwarmtepomp komt niet in aanmerking voor ISDE, omdat deze warmtepomp bedoeld is voor het verkoelen in plaats van verwarmen van ruimtes. Verdiep je dus altijd in de soorten warmtepompen, voordat je een warmtepomp aanschaft.

Winkelwagen
Scroll naar boven