DUURZAAM VERWARMEN
MET EEN WARM GEVOEL
DE WINTER IN
De manier waarop we onze woning verwarmen is aan het veranderen. Afhankelijk van de staat van de woning, mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur en budget, kun je kiezen uit diverse systemen en typen warmtepompen met diverse opties.
NEEM CONTACT MET ONS OP
Hulp nodig bij het selecteren van het meest geschikte warmtepompsysteem dat goed aansluit bij jouw woonsituatie of heb je vragen over een type warmtepomp? Wij helpen je graag! Stuur ons vrijblijvend een bericht of neem telefonisch contact op.
Bel: 088 730 1000
STUUR EEN BERICHT
"*" geeft vereiste velden aan
WE ADVISEREN JE GRAAG
Een warmtepomp koop je niet zomaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het van belang dat de warmtepomp goed aansluit bij jouw woonsituatie en wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarbij we je een aantal vragen stellen over jouw woonsituatie. Geen huis is namelijk hetzelfde. Neem voor meer informatie contact op met Warmtepomptopper.
MEEST GESTELDE VRAGEN
Door in de warmtepomp een speciale vloeistof (koudemiddel genoemd) door een compressor, een condensor, een expansieventiel en een verdamper te laten circuleren, wordt de warmte omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen of koelen van je woning en/of voor het verwarmen van tapwater.
Een warmtepomp is er in verschillende soorten. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze op een duurzame manier je huis verwarmen en optioneel kunnen koelen. Je kunt kiezen uit een water/water warmtepomp, lucht/water warmtepomp, ventilatielucht/warmtepomp of een hybride warmtepomp. Voor iedere woning is er een passende oplossing.
Bekijk hier de toelichting van de 4 bovenstaande soorten warmtepompen.
Een warmtepomp is een investering die zich met verschillende voordelen laat terugbetalen. De prijs van een warmtepomp hangt onder meer af van het soort warmtepomp, het vermogen en rendement ervan.
Maar voor bestaande woningen bestaan de kosten niet alleen uit de prijs van de warmtepomp zelf. Dit komt doordat het rendement van een warmtepomp pas optimaal is wanneer je woning goed geïsoleerd is.
Ook de installatie van een warmtepomp kunnen extra kosten met zich meebrengen. Denk aan bijvoorbeeld aan het laten uitvoeren van bronboringen bij een water/water warmtepomp.
Het is heel goed mogelijk om een warmtepomp te combineren met je cv-ketel. Kies in dat geval wel voor een warmtepomp met voldoende capaciteit, zodat wanneer je cv-ketel wel aan vervanging toe is, de warmtepomp de taak van het verwarmen van je woning volledig op zich kan nemen.
Vaak wordt geadviseerd om vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren te plaatsen in combinatie met een warmtepomp, maar met sommige modellen is het ook mogelijk om de warmtepomp te combineren met bestaande radiatoren zodat je deze niet hoeft te vervangen.
Voor de aanschaf van een warmtepomp kun je tot 2023 in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie. De ISDE-subsidie is in het leven geroepen door de Rijksoverheid omdat zij particulieren en bedrijven willen stimuleren over te stappen op duurzame energie. Dus zowel bedrijven als particulieren komen in aanmerking voor deze subside. Hoeveel de subsidie bedraagt is afhankelijk van het merk en type warmtepomp.
Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden en hangt af van meerdere factoren. Zoals bijvoorbeeld de staat van je woning, je eigen warmtebehoefte en welke warmtepomp het beste bij jouw woonsituatie en wensen aansluit. Op deze pagina hebben we een factoren opgesomd die invloed zullen hebben op het te behalen rendement. Voor advies kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.
Sommige modellen warmtepompen kunnen inderdaad worden gecombineerd met zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je de elektriciteit die nodig is om je warmtepomp te voeden zelf opwekken. Zonnepanelen leveren niet alleen in de zomermaanden elektriciteit. Daglicht is al voldoende om elektriciteit te leveren.
Dat hangt van je woonsituatie en wensen af. Op deze pagina staat informatie over de verschillende factoren die invloed hebben op het maken van een keuze voor een warmtepomp. Verder kun je op deze website informatie vinden over de soorten warmtepompen, het rendement en de verschillende mogelijkheden en opties. Mocht je vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op met de klantenservice van Warmtepomptopper. We adviseren je graag!